Živeo Prvi maj! Živela radnička borba!

Prvomajski letakRadnice i radnici, nezaposleni, penzioneri, omladino i ostali „gubitnici tranzicije“,

Vi ste ti preko čijih leđa bogati postaju još bogatiji, moćni još moćniji, silni sve silniji, a vi sve siromašniji. Na teret ovog naroda i njegove radničke klase padale su sve avanture vladajuće klase: ratovi, pljačke, privatizacije, pa ponovo ratovi, pa ponovo privatizacije… Od izbora do izbora ponavlja se ista laž: kada prodamo sve što imamo, živećemo bolje. Do sada je prodato sve što nije bilo uništeno, ali ne živimo bolje.

Zašto? Zato što kapitalista, bio on domaći ili inostrani, ima samo jedan cilj – svoj profit. Interesi gazda i interesi zaposlenih nisu isti, a socijalni dijalog je laž sindikalnog rukovodstva. Interesi radnika i gazda su suprotstavljeni, jer gazde žive na račun radničkog rada, i u tome je suština kapitalističkog sistema. Njihov interes je i da bude više nezaposlenih, kako bi mogli da ucenjuju zaposlene, koji bi trebalo da ćute, trpe i budu zadovoljni zato što imaju dovoljno da prežive. Ne dozvolimo to!

I ovog Prvog maja okupljamo se da dignemo glas protiv pljačke naroda, da pokažemo koliko nas je, da se setimo radnika iz Čikaga koji su ubijeni zato što su 1886. godine štrajkovali za osmočasovno radno vreme, da se setimo svih onih koji su do danas proganjani zbog želje da u društvu postoji ravnopravnost, da nestanu socijalne razlike, da se živi po pravdi… Setimo se njih i neka nam oni budu vodilja, jer samo ako se borimo za svoj život i prava, moći ćemo i da ih ostvarimo.

Nema dogovora sa pljačkašima!

Nema kompromisa u borbi za pravdu!

Dole kapitalisti i njihovi političari!

Dole kapitalizam, sistem nepravde i eksploatacije!

Živeo Prvi maj!

Živela radnička borba!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: