Prvi maj: pripreme za predstojeće borbe

Više od vek i po iskustva proleterskih borbi i revolucija povezalo se sa obeležavanjem Prvog maja kao simbola emancipatorskih napora radničke klase i njenih organizacija. Nepostojanje velikih radničkih protesta, koji bi bili jedini prigodni oblik obeležavanja Prvog maja u Srbiji, ukazuju na nedostatak borbenih radničkih organizacija, sindikalnih i političkih, koje bi mogle da okupe mase nezadovoljnih i obespravljenih. Ta činjenica ukazuje i na nepoverenje istih tih masa prema mešetarima koji njihovu muku pokušavaju da iskoriste za svoje uske ciljeve.

Pred nama je period produbljivanja protivrečnosti koje karakterišu kapitalizam. Radničkih borbi u Srbiji i širom Balkana ponovo će biti, sve više i sve intenzivnije. Radni narod, osiromašeni, nezaposleni i obespravljeni ponovo će dići glas da gromko objave svoju solidarnost u otporu ugnjetavanju i u borbi za slobodu. A sigurni smo da će sa svog borbenog puta lako ukloniti korumpirane sindikaliste i političke profitere koji se predstavljaju kao levica.

U pripremama za predstojeće borbe, radni ljudi i svi obespravljeni Srbije, Balkana, Evrope i sveta, srećan vam Prvi maj, Međunarodni praznik rada!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: