Prvomajski proglas 2014

Sva vlast radnicimaRadnice, radnici, penzionerke, penzioneri, studentkinje studenti, nezaposlene, nezaposleni i svi vi koji ste osiromašeni i obespravljeni, čestitamo vam Prvi maj, međunarodni praznik rada.

Poslednjih godina primetan je pritisak da se prava koja su izborena kroz vekovnu borbu radničke klase svuda ukinu. To se odnosi na sve, ali najviše pogađa zemlje u razvoju i zemlje pogođene osiromašenjem u procesu preraspodele rada posle pobede imperijalističkih snaga u Hladnom ratu. Radnici širom Evrope i sveta ustaju u odbrani onoga što je preostalo od prava, onoga što je još uvek kakva-takva brana pretvaranju najširih narodnih masa u robove bez ikakvih prava.
Radnička klaso Srbije i Balkana, pred tobom je veliki izazov; novoformirana Vlada RS ima zadatak da Srbiju upodobi interesima vladara sveta. Ti interesi i njihovi zastupnici su ono što naš život čini svakodnevno gorim i težim. Nema drugog društvenog činioca osim tebe, radnička klaso, nezaposleni i potlačeni, koja ovim procesima može stati na put.

Radnice i radnici, obespravljeni i osiromašeni, nama nad glavom vise najavljena usvajanja Zakona o radu i Zakona o štrajku, kao i niz mera koje će pogoršati svakodnevni život i položaj običnih ljudi. Moramo biti spremni da na ovu ofanzivu reagujemo. Zato nema razloga za slavlje. Vreme je da budemo spremni za borbu. Za odbranu prava koje su generacije organizovanih radnika izborile. Mi moramo nastaviti odande gde su oni stali.

Živela radnička borba za život i prava!
Živeo Prvi maj!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: