Pismo radnicima Rafinerije Sisak

rafijerijaKako Sisačka Rafinerija ne bi postala još jedna priča o još jednom uništenom proizvodnom pogonu, vrijeme je za borbu. Jer Rafinerija Sisak ste vi, radnici koji održavate proizvodnju desetljećima. Rafinerija je nastala iz skladišnog prostora i razvila se u ogromni kompleks s više od 800 zaposlenih. I to je vrijedno obrane. S obzirom da su svi digli ruke od Siska i Rafinerije, počevši od države koja je najprije dala vrijedno poduzeće, do MOL-a koji je taj poklon obilato iskoristio i potom će ga pretvoriti u skladišni prostor nakon 80 godina kontinuirane proizvodnje, jedino što preostaje je radnička borba.

MOL se često nazivao „strateškim partnerom“, privatnikom koji će biti bolji gazda od države. No po tko zna koji put se potvrdilo da MOL kao i svaki drugi strani vlasnik gleda jedino svoju korist i svoj profit. I to na uštrb 800 radnika i par tisuća ljudi koji direktno žive od Rafinerije. Pod krinkom „slobodnog tržišta“ država je oprala ruke od vas, vaših obitelji i vašeg grada. Unatoč predizbornim obećanjima i deklarativnoj podršci preko medija, vlast pristaje na uništenje nacionalnog interesa, energetske stabilnosti i neovisnosti. Naš energetski div je doslovno prokockan.

Borba se ne može odvijati pravnim sredstvima jer je monopol nad odlučivanjem što je pravedno u rukama kapitala, odnosno u ovom slučaju MOL-a. Jedina opcija koja je ostala je borba. Ovo je ujedno i posljednja borba za jedan devastiran i potpuno deindustrijalizirani grad jer je rafinerija samo odraz cjelokupne situacije u Sisku. Kao što ste i sami rekli „Vrijeme je za uzbunu nas radnika, INA-e, ali i cijele države“. Našu podršku imate. Ne želimo vam samo deklarativno davati podršku, već vam želimo pomoći koliko ćemo moći i želimo biti s vama u borbi, na ulici!

Crvena akcija

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: