SLAVA ŽRTVAMA FAŠISTIČKOG I KVISLINŠKOG TERORA!

Smrt fašizmu - sloboda naroduAntinarodne vlasti kojima je borba za sistem izrabljivanja i privilegije bogatih, kojima i sami pripadaju, deo „opisa posla“, nastavljaju sa praksom koja je otpočela sa raspadom Jugoslavije u svim njenim republikama da odaju počast kvislinzima, nacističkim slugama i nacionalističkim zločincima pod izgovorom odavanja počasti žrtvama „komunističkog terora“.

U Kragujevcu već više od deset godina na Pivarskom brdu stoji spomenik koji pripadnike Nedićevog državnog aparata i njihovih pomagača koji su učestvovali u nacističkom teroru i egzekucijama proglašava za „žrtve komunističkog terora“ čime sam čin oslobođenja od okupacije prikazuje gore od same okupacije koja je u Kragujevcu, kao i u toliko drugih mesta u Srbiji, ostavila iza sebe masovne zločine protiv pravih boraca za slobodu, partizana, kao i protiv civila.

Nije iznenađujuće to što političke stranke ovog sistema svoje istomišljenike i prethodnike smatraju za žrtve, jer i oni rade isto – za račun i u interesu sila koje dominiraju ovim prostorom sede na grbači običnih ljudi, obespravljuju ga i žrtvuju za svoju ulogu neposrednih izvršilaca interesa sistema i njegovih nosilaca.

Crvena inicijativa Kragujevac osuđuje ovu politiku pretvaranja dželata u žrtve i ponosi se slavnom oslobodilačkom i revolucionarnom tradicijom koju Kragujevac ima.

Ma koliko teške okolnosti za to bile, Crvena inicijativa će se boriti za pravedniji, slobodniji svet poput naših prethodnika – partizana.

SLAVA ŽRTVAMA FAŠISTIČKOG I KVISLINŠKOG TERORA!

SLAVA VELIKOJ BORBI PARTIZANA ZA SLOBODU!

PROTIV FALSIFIKOVANJA ISTORIJE, REHABILITACIJE ZLOČINACA I SARADNIKA NACIZMA!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: