Nastaviti borbu i širiti plamen slobode

kadirtandoganmlspb_ciIako do sada nismo objavljivali nekrologe, jer na žalost previše drugova i drugarica daje svoje živote za slobodu i bolji svet, ovog puta činimo izuzetak. Ovu vest smo dobili od drugova iz Turske, konkretno od organizacije THKP-C (Türkiye Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi – Narodnooslobodilačka partija –  front Turske). Ova organizacija je u Turskoj zabranjena, smatraju je terorističkom i stotine njenih članova se nalazi u zatvorima gde takođe aktivno učestvuju u borbi organizujući razne oblike otpora. Ova organizacija, između ostalih, učestvuje u aktivnoj i principijelnoj internacionalističkoj podršci koju vodi narod Kurdistana, kako u onom delu koji je formalno pod kontrolom turske države, kao i u onom delu koji se sada nalazi sa sirijske strane granice. Smatramo da je ovaj primer internacionalističke solidarnosti nešto o čemu bi trebalo više da se zna.

Živela zajednička borba turske radničke klase i naroda Kurdistana!
Smrt imperijalizmu!
Živela buduća socijalistička zajednica naroda Turske i Bliskog Istoka!
Živela velika borba Rožave!
Slava palim drugaricama i drugovima!

*  *  *
Pozdrav svima koji šire plamen slobode visoko u planinama.

Gerilski borac THKP-C/MLSPB, drug Muhamed Arslan (Kadir Tandogan) pridružio se našem pokretu 2014. god. i bio je aktivan u mnogim uličnim demonstracijama. Tokom revolucije u Rožavi i opsade Kobanija, naš pokret je prešao u Rožavu da bi se u aprilu 2015. priključio i naš drug a sa njim i njegov prijatelj Alper Cakas.

Pridružio se Internacionalnom slobodarskom bataljonu kada je osnovan, kao borac iz redova Parti-Cephe i uzeo učešće u operacijama Rubar Qamisli u borbama za Kobani i Cizre kantona. Istakao se kao borac Parti-Cephe, a samu borbu internacionalnih revolucionara podigao na viši nivo.

Drug Muhamed Arslan dobio je zadatak od partije da započne sa aktivnostima gerilske borbe u ruralnim područjima, što je za njega bila čast da bude prvi na tom zadatku. Ali poginuo je u borbi na planinama Kurdistana, gde je plamen slobode bio na svom vrhuncu, 5. avgusta u bombardovanju od strane fašističkih i pučista turskih oružanih snaga.

Bio je prvi THKP-C/MLSPB gerilski borac. U svom kratkom životu, dao je smisao militantnih borbi u metropolama, Internacionalnoj borbi u Rožavi i gerilskoj borbi u planinama.

Drug Muhamed Arslan, sa svojim revolucionarnim poletom, svestan svog klasnog položaja i solidarnosti, njegove militantne i pobunjeničke prirode, revolucionarne volje i velikog poverenja u revoluciju i partiju, postao je aktivista sa svojih 16 godina, borac slobode sa svojih 17, a imao je samo 18 kada je postao simbol i avangarda naše partije.

On i mnogi poput njega nose nasleđe Serpil Polat i nastavljaju borbu i otpor u zatvorima i planinama.
On i mnogi poput njega nose bes turskog i kurdskog proletarijata na puščanim cevima.
On i mnogi poput njega nose uverenje, identitet i nade svih ugnjetenih i eksploatisanih naroda na Bliskom Istoku.
On i mnogi poput njega odbijaju da se predaju i nastavljaju borbu.
On i mnogi poput njega su prijatelji svih onih u frontovima slobode naroda u Turskoj.

Mi, iz Parti-Cephe pokreta, obećavamo da ćemo preneti plamen slobode i na ostale planine Kurdistana koje sanjaju o slobodi.
Mi, iz Parti-Cephe pokreta, obećavamo da ćemo nastaviti našu borbu protiv imperijalizma, oligarhije i fašizma, dok ne ostvarimo nezavisnu, demokratsku i socijalističku Tursku.

Kadir Tandogan živi i nastavlja borbu!
Otpor u Cipreu će rasti i nastavlja borbu!
Za partiju, za borbu, za pobedu!

THKP-C /MLSPB

*  *  *

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: