Protiv najnovije vladine podvale!

hepNajava vlade da će kupiti Inu tako što će prodati dio HEP-a je najobičnija prijevara. Ne radi se tu o nikakvim planovima „zaštite strateških nacionalnih interesa“, a najmanje o zaštiti interesa radnika i stanovnika ove zemlje. Postoje dva glavna razloga zašto nam lopovi na vlasti s ovom pričom o zamjeni HEP-a za Inu pokušavaju prodati muda pod bubrege. Prvi i manje važni razlog je taj što na nagovor svojih zaštitnika na Zapadu žele ruski kapital zamijeniti američkim i europskim. Ali nama u Hrvatskoj je svejedno da li nas pljačka kapital iz Amerike, Rusije ili Zanzibara. Naš je interes da sami kontroliramo svoju opskrbu energijom, a ne da je predajemo nekakvim lažnim saveznicima koji zarađuju preko naših leđa.

Drugi i važniji razlog zašto vlada pokušava podvaliti ovu priču o zamjeni HEP-a za Inu je taj što žele HEP kao zlatnu koku koja u proračun doslovno uplaćuje milijarde kuna pokloniti svojim kompanjonima iz velikih privatnih kompanija. Sve vlade već 20 godina pokušavaju prodati HEP kako bi zaradu koja ide u proračun preusmjerili u privatne džepove. Oni jako dobro znaju da smo mi već naučili što znači ta priča o privatizaciji. Prvo nam sve poskupi, a onda sav profit ode u neku kompaniju koja malo po malo gasi svu domaću proizvodnu aktivnost i zatvara radna mjesta. Vlada se više ni ne usudi reći da našu imovinu poklanjaju kompanijama, pa nas sad pokušavaju prevariti nekakvom pričom o spašavanju Ine.

O tome koliko im je stalo do Ine najbolje govori izjava premijera da to što će država kupiti Inu ne znači da je odmah nakon toga neće ponovno privatizirati. Jedino moguće rješenje je nacionalizacija Ine. Javna imovina pod kontrolu javnosti i radnika koji je održavaju!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: