Sramotna i kukavička diskriminacija

 

Hrvatski Sabor jučer je izglasao novi zakon u udomiteljstvu, čija je najvažnija odredba to da svjesno i namjerno onemogućuje parovima istog spola da udomljuju djecu, ali i druge osobe kojima je potrebna skrb. Time su političari koji se lažno predstavljaju kao „zastupnici naroda“ odlučili žrtvovati one kojima treba skrb radi vlastitog idiotizma, politikantstva i neutemeljenih predrasuda.

Ne čudi nas da su profesionalni lažljivci iz sekte Željke Markić pokušavali izmisliti nekakve „razloge“ za ovu diskriminaciju. Ali ti su glupavi izgovori vrlo brzo dokazani kao izmišljeni, kao i uvijek kada se radi o ovoj lažljivoj sekti. Još gori od njih su svi oni „Europejci i kozmopoliti“ iz svih stranaka koji su pustili da se legalizira ovo namjerno oduzimanje prava na temelju seksualne orijentacije.

Između ovoga i – na primjer – zabrane crncima da sjede na prvom dijelu autobusa (što se prije radilo u SAD-u) nema suštinske razlike. Stranke koje su ovo omogućile ili dopustile oduzele su sebi pravo da se predstavljaju kao demokratske. Na one poput HNS-a, koje već godinama zagovaraju i provode apartheid nad Romima u Međimurju gdje su na vlasti, a sada se pokušavaju predstaviti kao branitelji prava, ne treba ni trošiti riječi.

Domaća je elita pokazala da ne može osigurati ravnopravnost čak ni prema vlastitim zakonskim pravilima i da je spremna žrtvovati dobrobit tisuća djece i ostalih osoba radi vlastitih politikantskih igrica. Sve to pokazuje da nam ovaj režim više nema što za ponuditi. Društvo jednakosti, solidarnosti i ravnopravnosti morat ćemo graditi protiv njega.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: