Džihadisti i nacisti: psi čuvari sistema

Zadnjih tjedana stotine tisuća stanovnika Francuske, bez obzira na porijeklo i vjeru, prosvjedovalo je protiv vlade tražeći svoja socijalna prava. Jučer se dogodio napad koji je imao za cilj da podijeli narod u Francuskoj i olakša državi gušenje prosvjeda.

Napad je izveo radikalizirani sitni kriminalac povezan s džihadističkim grupama. Već godinama, džihadisti i nacisti se izmjenjuju u terorističkim napadima kojima ciljaju na drugu vjeru i kulturu, u nadi da će podijeliti ljude i onemogućiti ih u zajedničkoj borbi za zajednička prava.

Da stvar bude još gora, ovaj napadač bio je poznat policiji koja ga je navodno planirala i uhititi, ali on im je neobjašnjivo pobjegao i još uvijek bježi. U međuvremenu, posljednje žrtve već su iskorištene od strane vlade da pokuša ugušiti prosvjedni pokret. Oni koji svađaju, dijele i huškaju ljude sa zajedničkim problemima jedne protiv drugih su psi čuvari sistema, znali oni to ili ne.

Svaki njihov uspjeh je jamstvo ostanka sistema. Svaki njihov poraz slabi sistem i jača borbu za jednakost i demokraciju.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: