Spinraza iz proračuna – plaće političarima SMS-om!

Danas smo se skupili da kažemo „NE“ zdravstvu koje ne tretira jednako sve članove našeg društva, da pokažemo da smo protiv sustava koji se iživljava na najslabijima!

Notorni ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra da je sasvim u redu što se u Hrvatskoj samo šačica bolesnika koji boluju od spinalne mišićne atrofije – navodno oni na kojima jedino taj lijek može djelovati, a to su osobe ispod 18 i osobe koje ne dišu uz pomoć respiratora – liječi skupim lijekom, Spinrazom.

Crvena akcija pridružila se prosvjedu na Markovom trgu u Zagrebu, “Spinraza za sve” koji su organizirali pacijenti i njihovi najbliži. Dvjestotinjak ljudi izviždalo je Kujundžićev zdravstveni sustav.

„2019. godina, a mi molimo, prosimo za lijek. Ne tražim operaciju nosa, nisam pitao da mi povećaju ne znam što. Tražim da mi se dijete liječi, zar je to luksuz?“, rekao je otac bolesnog djeteta.

Odbacujemo sustav u kojem građani moraju moliti za ono što im pripada! Odbacujemo zdravstvo koje računa na pomoć humanitarnih akcija i humanitarnih gesti pojedinaca!

Borimo se za dostupno i besplatno javno zdravstvo za sve i podržavamo svaki budući protest protiv urušavanja javnog zdravstva!

Zatvoreno za komentare.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: