Revizionisti „slave“ rat koji falsificiraju

Prvakinja svijeta u količini izgovorenih budalaština u jedinici vremena, predsjednica Grabar Kitarović, i jučer je svijet podarila svojim umotvorinama na obilježavanju početka Drugog svjetskog rata u Varšavi. Pored već tradicionalnog licemjerja, u ovoj je prilici njezin iskaz o „hrvatskom narodu koji je razmjerno broju stanovnika najviše pridonio antifašističkoj borbi u Europi“ ipak u dosluhu s europskim trendovima revizionizma. Naime, na jučerašnjoj komemoraciji nije bilo predstavnika Rusije zbog navodne rehabilitacije Staljinovog režima.

Kako je rekao poljski predsjednik Duda, jučer se obilježavala 80. godišnjica „nacističko-sovjetske invazije na Poljsku“. Bajka o dvama totalitarizmima koji uništavaju male slobodoljubive narode tako savršeno paše u intelektualne trendove aktualne Europe.
S ove, nešto realnije strane, ostaje gorka činjenica da je u Drugom svjetskom ratu poginulo oko 23 milijuna Sovjeta, u usporedi npr. s oko 400.000 Amerikanaca.

Brojčano gledano, i u apsolutnom i u relativnom smislu doprinos Sovjetskog Saveza borbi protiv nacizma je nenadmašiv. Dok je, kako su i ankete to pokazivale, ta činjenica bila jasna za preko 60% Europljana 1945., vrijedan rad intelektualaca u proteklim desetljećima na izjednačavanju SSSR-a i nacističke Njemačke doveo je do toga da danas većina ljudi smatra SAD najvažnijim faktorom poraza nacizma, a tek dvadesetak posto ispitanika najveći značaj pridaje SSSR-u.

Stoga možemo ponosno zaključiti kako naša predsjednica slijedi najaktualnije trendove falsificiranja povijesti i u tom smislu Hrvatsku zaista svrstava rame uz rame s lučonošama slobode poput SAD-a.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: