Erdogan u Siriju vratio teroriste da vrše masakre nad Kurdima

Prije nešto više od šest mjeseci, teroristička „Islamska država“ izbrisana je sa lica zemlje. To su postigle borkinje i borci kurdskih Jedinica narodne zaštite (YPG/YPJ) zajedno sa svojim saveznicima. Tada je tom uspjehu pljeskao cijeli svijet, jer su ga riješili stalnih i krvavih terorističkih napada. Danas taj isti svijet gleda kako se teroristi vraćaju u Siriju na turskim tenkovima i nastavljaju svoje masovne zločine nad Kurdima. A ti turski tenkovi, zajedno sa manje-više svim turskim oružjem, proizvedeni su u zemljama koje su Kurdi spašavali. Njihove vojnike obučavali su i s njima surađivali europski instruktori.

Posljednjih dana internetom kruže snimke brutalnog ratnog zločina koji su počinili turski vojnici zajedno s teroristima. Oni su u više navrata pokupili skupine kurdskih civila i grupno ih likvidirali. To je danas dio turskog etničkog čišćenja i genocida nad Kurdima koji je već proizveo stotine tisuća prognanih i nepoznat broj ubijenih. Među na taj način ubijenim civilima je i Havrin Halaf, aktivistica poznata po borbi za prava žena. Njezino ubojstvo nije nimalo slučajno. Svi koji se zalažu za slobodu i ravnopravnost meta su turskih terorističkih četa.

A naše države, članice EU i zemlje regije? One su u sukobu između boraca za ravnopravnost i ljudska prava s jedne te islamističkih terorista s druge strane odlučili prešutno podržati ove druge. S tim se naravno ne slaže i demokratska javnost. U desetinama zemalja svijeta ovih dana prosvjeduju tisuće ljudi. Ti ljudi predstavljaju budućnost svijeta, zajedno s borkinjama i borcima koji trenutno u Siriji brane narod od turskog terorističkog masakra.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: