11 kvrgavih godina

Na današnji dan prije točno deset godina izvedena je jedna od većih „crvenih akcija“ u Zagrebu u posljednje vrijeme. Naša grupa je tada na deset najprometnijih mjesta u gradu izvjesila velike revolucionarne parole, a kod gradske skupštine (sasvim slučajno tamo gdje je danas spomenik diktatoru Tuđmanu) veliku crvenu zastavu. To je bila proslava naše tada prve godišnjice kojom smo navijestili da borba za pravednije društvo nije umrla.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj akciji i brojnim drugim akcijama tijekom godina u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Pločama, Belom Manastiru i drugim mjestima. Za neke od tih akcija je trebalo podmetnuti leđa i dobiti batine, za druge je trebalo provesti noć u ćeliji. Iako grupa nikada nije postigla uspjeh koji je očekivala prilikom osnivanja, svaka od tih „žrtava“ itekako je vrijedila jer je borba za bolji svijet jedna od posljednjih dostupnih načina da još budemo slobodni.

Nakon jedanaest godina čini nam se da potreba za socijalističkim i antifašističkim inicijativama nikada nije bila veća. Mi zato i dalje planiramo raditi na propagandi društva bez klasa i sudjelovati u svim lokalnim borbama koje ističu demokratske i socijalističke ciljeve, a uskoro planiramo i jednu ozbiljniju reorganizaciju i proširenje. Pratite nas.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: