Socijalizam će doći

„Socijalizam se neće vratiti. Nikada“, izjavio je Aleksandar Vučić povodom situacije u kompaniji Jura, konkretno u njenom niškom ogranku, gde se uprkos pojavi potvrđenih slučajeva Covid-19 proizvodnja odvija neprestano. Ovo bi trebalo da znači da zaposleni u toj kompaniji, ali i sličnim privatnim kompanijama, kako je nazvao Juru, ne mogu da očekuju pomoć države, kako po pitanju sigurnosti radnih mesta, tako i sigurnosti života uopšte.

Jer, na ovom slučaju se vidi kako u praksi izgledaju toliko pominjane „mere“ – Vučić je menadžment Jure prosto zamolio da raspored proizvodnih linija bude takav da postoji bezbedan razmak između radnika. Molba za njih, a građanima ogromne novčane, pa i zatvorske kazne. Takođe, Vučić je, umesto da bude u izolaciji jer mu je sin pozitivan, u Niš došao sa pratnjom i u zatvorenom prostoru obraćao se bez maske na licu.

Građani Srbije imaju dovoljno iskustva sa licemerjem i lažima državnih vlasti. Hiljade ljudi koji su ostali bez posla, hiljade onih koji upravo ostaju i desetine hiljada koji će u neposrednoj budućnosti biti bez prihoda od sto obećanih evra milostinje neće preživeti.

Baš zbog njih, zbog svih nas, socijalizam neće da se vraća, on će da dođe, a tada Vučića i sličnih neće više biti na političkoj sceni.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: