Protiv rata u Severnoj Siriji – agitacija za Dan X

RiseUp4Rojava campaign, Internationalist Commune in Rojava i Young Internationalist Women pozivaju na agitaciju svetskih razmera protiv preteće opasnosti od nove Turske agresije većih razmera na Severnu Siriju/Rožavu.

U svetlu nedavnih događaja, mi oživljavamo Dan X poziv. Rat i otpor nikada ne prestaju. Manjih ili većih razmera, rat se sve vreme vodi protiv pokreta i ljudi.

Već oko mesec dana retorika fašističke turske vlade postaje sve zaoštrenija ka Severnoj Siriji/Rožavi. Vojnici se premeštaju ka raznim graničnim tačkama, okršaji na prvim linijama su učestaliji, i turska vlada pokušava da pripremi teritoriju za rat, kako iznutra tako i spolja zarad dobijanja potrebne političko-ekonomsko-diplomatske podrške.

Sada je vreme da se mi pripremimo, da agitujemo i da se borimo zajedno za slobodu. Moramo da izgradimo trajan politički otpor koji može sprečiti kolaboraciju sa fašističkim turskim režimom u našim državama.

Zbog toga je potrebno da se preduzimaju akcije svuda: na ulicama, u medijima, u fabrikama, kompanijama, svim radnim mestima, učionicama, u našim državama.

Ako Dan X dođe, ako otpočne nova turska invazija, onda zauzmimo ulice, osmislimo akcije, okupirajmo, poremetimo, blokirajmo! Zajedno branimo revoluciju i vraćamo rat onima koji ga započinju.

Zajedno možemo sprečiti rat i tursku agresiju!
Protiv rata u Kurdistanu i Severoj Siriji!

#RiseUp4Rojava #SmashTurkishFascism

Više na: https://riseup4rojava.org/no-war-in-northern-syria-day-x-mobilisation/

Zatvoreno za komentare.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: