Protiv četničkog pira

Proslava 9. januara, koji se u Srbiji i Republici Srpskoj koristi već godinama kao centralna manifestacija velikosrpskog nacionalizma, ove godine je izazvala novu lavinu ogorčenih reakcija, koje organizatori ovog događaja po svemu sudeći namerno žele da izazivaju.

Pre svega, ova manifestacija i dobija ovoliko medijskog prostora u samoj Srbiji jer samo postojanje Republike Srpske kao entiteta unutar Bosne i Hercegovine daje nadu velikosrpskim nacionalistima da njihova ideja nije potpuno poražena. Predstavlja nadu, takođe da bude polazna tačka za nekakvu buduću novu podelu granica na Balkanu. Takođe predstavlja dalju potpunu kanonizaciju četničke i zlikovačke politike iz oba rata koja su vođena tokom XX veka.

U ovoj ratnohuškačkoj manifestaciji značajnu ulogu igrao je i patrijarh SPC Porfirije. Teško naoružane policijske jedinice sa oklopnim vozilima odglumile su vojnu paradu, jer poslednjih godina rukovodstvo ove dejtonske tvorevine otvoreno prete ratom, jer je to jedina politika za koju znaju, pored prevara i pljački.

Osuđujemo provokacije četničkih političara i njihovih pokrovitelja. Osuđujemo politiku koju vode i koju zagovaraju a koja proizvodi nove opasnosti i izaziva dalje osiromašenje običnih ljudi koji u sve većoj meri napuštaju balkanske države kojima već decenijama rukovode bezobzirni ratni profiteri i huškači.

Na kraju, povodom četničkog pokliča „Srba ima kao lista, nema više komunista“ da kažemo i to da je komunista u tom delu Bosne i Hercegovine uvek bilo i uvek će biti a četnici su pred njima uvek bežali i opet će!

Protiv ratnohuškačke politike i četništva!
Živelo jedinstvo Balkana!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: