Akcija solidarnosti za ubijene drugarice i drugove iz SGDF-a

sgdfNa poziv Marksističko-lenjinističke komunističke partije Turske i Sjevernog Kurdistana (MLKP) u Zagrebu je napravljena akcija solidarnosti za poginule drugove i drugarice iz Federacije socijalističkih omladinskih udruženja (SGDF). U kukavičkom bombaškom napadu poginulo je više od 30 ljudi dok je preko 100 ranjeno. Masakr su izvršile krajnje reakcionarne snage kojima nije preostalo ništa drugo nego da na ovako podmukli način pokušaju spriječiti povratak život u Kobaniju.

sgdf1Ovaj kukavički čin samo je odraz očajne situacije u kojoj se ISIS nalazi. Progresivne snage predvođene YPG/YPJ rastjeruju bandu iz Rojave te izgrađuju novo i bolje društvo pred očima njih i njihovih turskih podržavatelja. Značaj internacionalne podrške koja dolazi kurdskom i ostalim narodima u Zapadnom Kurdistanu je velik.

sgdf2Stanovnici Rojave morali su sve sami učiniti kako bi se obranili od bandita. Prepušteni sami sebi organizirali su se u Jedinice narodne zaštite i uspjeli sačuvati svoju zemlju podnoseći pritom veliku žrtvu. Borba kurdskog naroda tako je izašla iz lokalnih okvira i postala je borbom za bolju i pravedniju budućnost dobivši mnoge pristaše diljem svijeta.

sgdf3Ubijeni drugovi nesebično su htjeli pomoći u obnavljanju zemlje unatoč svim opasnostima i pružiti ostavljenim ljudima podršku u njihovim nastojanjima da ponovno započnu sa životom. Njihov hrabar čin ostat će vječno zapamćen u sjećanju kurdskog naroda, a njihova smrt obaveza za sve nas koji se borimo za bolji svijet da ne posustajemo.

Yaşasin SGDF! Živio SGDF!
Biji Rojava! Živjela Rojava!

Zatvoreno za komentare.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: