Pritvoreno 19 članova SGDF-a i ESP-a

sgdf4. prosinca 2015. godine 19 članova turskih i kurdskih revolucionarnih organizacija, Federacije socijalističkih omladinskih udruženja (SGDF) i Socijalističke partije potlačenih (ESP) pritvoreno je u nekoliko gradova, posebno u Istanbulu i Amedu. Metoda pritvaranja i utamničenja revolucionara se nastavila. Kolonijalni fašistički režim je nedavno, 20. srpnja, u suradnji sa bandama tzv. ISIL-a masakrirao 33 mlada revolucionara iz SGDF-a i ranio desetke njih u kurdskom gradu Suruçu. Danas, režim uhićuje one koje nije uspio ubiti i raniti toga dana. On pokušava utišati revolucionarnu omladinu metodama straha, prijetnji i zastrašivanja.

Među pritvorenima su revolucionari: Şerife Erbay, Çağdaş Küçükbattal, İlke Başak Baydar i Oğuz Yüzgeç kao i Fethiye Ok, član Vodećeg centralnog tijela ESP-a, i Soner Çiçek, ESP-ov predsjednik u Amedu.

Ovaj napad dio je koncepta fašističke agresije protiv socijalističkog i kurdskog oslobodilačkog pokreta, koji se ostvaruje posebnom žestinom od srpnja 2015. Ovi napadi nastavljaju se u Kurdistanu s proglašenjima tzv. „policijskih satova“, ubojstvima na ulici, pokušajima atentata, nestajanjima i uhićenjima.

28. studenog policija je ubila poznatog kurdskog odvjetnika i borca za ljudska prava u Amedu. Kasnije su pokušani atentati na dopredsjednike Demokratske narodne stranke (HDP) S. Demirtaşa i F. Yüksekdağa.

Posljednjih mjeseci deseci kurdskih civila koji pružaju otpor ubijeni su u kurdskim gradovima kao što su Silvan, Nusaybin, Derik, Cizre i Sur policijskim i vojničkim mecima. Pritvoreni su nebrojeni aktivisti i počinjen politički genocid.

U deklaraciji vodećeg tijela SGDF-a stoji sljedeće:
„… Ne možete nas zaustaviti ubojstvima i uhićenjima. Ne možete nas poraziti prljavim ratom. Naš put je put slobode, put oslobađanja čovječanstva. Ne možete nas natjerati da napustimo taj put. Bit ćete pozvani na odgovornost za Suruç.“

Kolonijalni režim počeo je totalni napad na revolucionarne snage. Protiv fašističke svireposti i napada određeni je otpor iznesen, posebno u Kurdistanu.

Zovemo sve komunističke, revolucionarne i progresivne snage i partije u regiji i svijetu da podupru otpor, da organiziraju proteste ispred veleposlanstva Turske Republike.

Živjela revolucija i socijalizam!
Živjela internacionalna borba!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: