Kupujemo avione da štitimo pljačkaše i financiramo masakre

Očito nema te kritike koja može zaustaviti ovu vlast u namjeri da kupi stare izraelske vojne avione. Ljudi mogu nositi križeve 200 kilometara, mogu se žaliti i plakati za bolesnom djecom koliko hoće. Što se tiče vlade možemo svi crknuti, ali avioni će se kupiti. Nema vode i nema lijekova, ali bit će aviona.

A zašto kupujemo polovne avione? Zato što ovi koje imamo više ne valjaju. Pa tko je od nas uopće znao kakve avione imamo i čemu su nam koristili? Ako vam je po ljeti izgorjela kuća znate da fali kanadera, ako živite daleko od bolnice znate da hitnoj fali helikoptera, ali avioni čija je jedina svrha da ruše druge avione nikome ne fale.

Kažu trebaju nam avioni jer i Srbi kupuju stare avione od Rusa. Nama i Srbima trebaju stari avioni da bismo vodili ratove u ime Amerikanaca i Rusa. Valjda da ti veliki narodi ne bi ugrožavali svoje lijepe nove avione. Hrvati i Srbi nemaju nikakvih interesa da ratuju za velike sile i njihove interese. S avionima ili bez njih.

Možda je stvar u tome da će se ugovorom – po kojem ćemo desetljećima davati goleme količine novaca Izraelu – okoristiti firma povezana s ministrom obrane. To više nikog ne čudi. Kad smo uopće zadnji put imali na vlasti nekoga tko nije napravio nešto na štetu naroda i od toga se osobno obogatio? Takvih se više nitko ni ne sjeća.

Možda najgora stvar u svemu ovome je to da je avione koje sada Hrvatska kupuje po visokoj cijeni Izrael prije više od trideset godina od Amerikanaca dobio – besplatno. Mi očito njima radimo dvostruku uslugu: prvo se pripremamo da za Amerikance ratujemo protiv Rusa, a onda i subvencioniramo izraelsku vojsku.

A to je vojska koja već 70 godina vrši ilegalnu okupaciju palestinske zemlje i održava režim koji počiva na apartheidu. To je osim toga vojska koja je samo u proteklih nekoliko tjedana pobila na desetke nenaoružanim civila koji su u Gazi tražili osnovna ljudska prava. Kupnjom ovim aviona, mi se obavezujemo da ćemo desetljećima sudjelovati u financiranju takvih masakara.

Dogovor hrvatske vlade s Izraelom je zločin protiv mira i ljudskih prava, ali i zločin protiv vlastitog naroda koji je prisiljen da žrtvuje vlastitu sigurnost i zdravlje vlastite djece da bi financirao interese pljačkaša, kako onih domaćih, tako i onih svjetskih. Otpor ovom kriminalnom činu je dužnost svih onih koji nisu izgubili svoj razum i ljudskost.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: