Turska danas ruši diktatora

U Turskoj se održavaju opći izbori. Na njima diktator Erdogan nastoji sačuvati svoju vlast, ali i spasiti se od kazne za sve zločine koje je proteklih 16 godina počinio protiv naroda Bliskog istoka. Ovaj krvnik kurdskog naroda najodgovorniji je za ratove koje je pokrenuo protiv stanovništva na jugoistoku Turske i sjeveru Sirije. Ali jednako je tako odgovoran i za nevjerojatnu represiju protiv svih koji misle slobodoumno ili barem misle drugačije od njega. Krajnji rezultat njegove vladavine su podjednako zatvori puni političkih zatvorenika, grobovi puni nedužnih civila i zemlja puna siromašnih radnika.

Prema nezavisnim istraživanjima, jasno je da unatoč strahovitom progonu svih svojih kritičara nije uspio uspostaviti potpunu kontrolu nad zemljom. Kada bi izbori bili minimalno pravedni, Erdogan bi uvjerljivo izgubio. Ali s obzirom na to da je već uspostavio razvijeni sustav izborne prijevare, stvar je puno neizvjesnija. Još uvijek nije jasno kako će diktator reagirati na svoj izborni poraz, ali mnogi vjeruju kako će učiniti sve da uguši volju naroda i spasi vlastitu guzicu. Oni koji se unatoč državnim ubojstvima i represiji još uvijek bore protiv ove diktature čine uslugu cijelom čovječanstvu.

Stoga izražavamo najdublje gađenje prema kukavičkom ponašanju zapadnih zemalja koje same sebe rado (iako pogrešno) nazivaju „demokratskima“, a koje već godinama daju prešutnu podršku Erdoganovom krvavom režimu. U isto vrijeme priključujemo se svim demokratskim, progresivnim i revolucionarnim snagama svijeta i dajemo punu podršku Narodnoj demokratskoj stranci, koja je na prvoj liniji fronte u borbi za slobodu, ravnopravnost i demokraciju na Bliskom istoku. Svaku njihovu pobjedu smatramo svojom. Svaki novi napad na njih smatramo napadom na sebe.

Od Balkana preko Anadolije do Mezopotamije – živio socijalizam i demokracija!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: