Solidarnost u borbi protiv prinudnih iseljenja

Crvena inicijativa poziva sve na solidarnost sa ljudima kojima se sudskim nalozima za iseljenje uz predstavnike državnih institucija i policije preti nasilnim izbacivanjem na ulice.

Podržavamo rad grupa Združena akcija „Krov nad glavom” i Kolektivna odbrana stanara na aktivnostima protiv svih prinudnih iseljenja. Aktivisti i aktivistkinje ovih grupa su od strane bahatih pripadnika policije koji su odbijali da se legitimišu bacani licem na zemlju, maltretirani su i privođeni pod pretnjama da im sleduju krivične prijave. Oni su uz podršku okupljenih, mirnim i nenasilnim putem, izražavajući nezadovoljstvo, više puta sprečili nasilna iseljenja ljudi, čitavih porodica koje zbog bezobzirnosti nadležnih institucija treba da ostanu bez krova nad glavom.

Koristimo priliku i da javnost obavestimo o tome da društvenim medijima kruži lažna informacija da se iseljenja izbeglica u Ustaničkoj 244g vrše iz razloga kako bi se navodno uselili migranti, odnosno izbegli sa Bliskog Istoka, Srednje Azije i Afrike.

Pozivamo sve ljude da se priključe borbi protiv siromaštva i beskućništva, jer je osnovno pravo imati krov nad glavom.

Svako kome privatni izvršitelj preti iseljenjem ili ima informacije o zakazanom iseljenju treba da se javi na broj –  061 2861733.

SPREČIMO PROGONE I ISELJENJA!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: