Vlada se uplašila škverana, štrajk traje do ispunjenja svih zahtjeva

Oko 1000 radnika brodogradilišta Uljanik iz Pule i 3. maj iz Rijeke došlo je danas da prosvjeduju ispred Vlade gdje smo im se pridružili s još oko 200 ljudi iz Zagreba. Radnici se bune zbog toga što im protuzakonito nisu isplaćene plaće za prošli mjesec. Ali i protiv načina na koji uprava uništava ove dvije povezane firme. Više je nego očito da članovi uprave izvlače novac iz brodogradilišta, a barem neki od njih računaju i da bi se uništavanjem brodogradnje obogatili prodajom atraktivnog zemljišta. To je istina o sudbini brodogradilišta koju mediji i političari nastoje sakriti izmišljajući bajke o „neprofitabilnosti“ i novcu koji se iz proračuna tobože uzaludno troši na brodogradnju.

Problem škverova je isti kao i problem većine drugih velikih firmi u Hrvatskoj – privatizacijski lešinari koji su za osobnu korist počerupali sve ono što je radom radnika stvarano desetljećima. Lokalne i državne vlasti ne mogu stati uz radnike koji brane svoje firme, a time i budućnost ove zemlje, zato što su vlasti u službi tih istih lešinara. Ali ne možemo im dozvoliti da nas i dalje pljačkaju! Današnji prosvjed je poručio upravo to. Atmosfera na prosvjedu bila je cijelo vrijeme borbena, iako je vlada računala na iscrpljivanje kada je ostavila radnike da satima stoje na suncu dok su oni tobože „pregovarali“ sa sindikatima u klimatiziranim uredima. Na kraju su dali samo jalova obećanja koja su mogli dati u 5 minuta.

Ali kako su nam jasno rekli radnici na prosvjedu, oni se neće dati prevariti. Štrajk traje do ispunjenja zahtjeva, koji uključuju i isplatu zaostalih plaća i smjenu lopovske uprave.

Uprava odlazi!
Ne damo Uljanik, ne damo 3. maj!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: