Najgluplje laži o Venezueli

Već godinama nas uvjeravaju da je Venezuela tako osiromašena da se raspada. Ali ako se već raspada, zašto su SAD i druge zemlje protiv Venezuele morale uvesti najgore sankcije na svijetu (izuzev onih protiv Kube)? Zašto su VB i EU protuzakonito ukrale goleme rezerve zlata koje je Venezuela držala u njihovim bankama? Možda zato da prouzroče krizu koju onda prokazuju.

Ako je razlog za zapadnu intervenciju taj da je Venezuela siromašna, kako to da Amerikanci ne pokušavaju srušiti vlast u barem 100 zemalja u svijetu koje su puno siromašnije od Venezuele?

Ako Maduro mora pasti zato jer je „autoritarni“ predsjednik, zašto ne moraju pasti brojne otvorene diktature po svijetu, zemlje u kojima čak ne postoje ni izbori i u kojima ogroman dio stanovništva nema ni osnovna prava? Kako to da su neke od najkrvavijih diktatura ujedno i najbliži zapadni saveznici?

Ako je imperijalistički predstavnik kojeg su postavili kao „predsjednika Venezuele“ tako popularan i legitiman, kako to da čovjeka nitko u zemlji nije vidio već tjednima i kako to da ga nitko nije izabrao za vođu osim njegove male desničarske stranke?

Ako Zapad zapravo pomaže Venezueli time što ruši izabranog predsjednika, zašto su njihove kompanije s „novim“, neizabranim predsjednikom već potpisale koncesije na prirodna bogatstva i ugovore o privatizaciji državnih tvrtki i to prije nego su održani izbore koje kao zazivaju?

Posljednjih dana mediji papagajski ponavljaju da SAD pokušava u Venezuelu dostaviti „humanitarnu pomoć“. Ali kako to da tu pomoć dostavlja posredstvom desničarskih paravojski iz Kolumbije umjesto humanitarnih organizacija koje s cijelom operacijom ne žele imati ništa?

Zašto već danima svi mediji prikazuju stare snimke neizgrađene ceste kako bi lažno tvrdili da je vlada „blokirala putove“ i tako stvorili izgovor za invaziju na Venezuelu? Kakva je to humanitarna pomoć koja se mora dostaviti vojskom i oklopnim vozilima?

SAD i njima poltronske zemlje godinama sustavno pokušavaju izgladniti Venezuelu kako bi srušili neposlušnu izabranu vlast, a njihove se kompanije napljačkale venezuelskih resursa. Dosad im taj ekonomski rat nije uspio. Nije im uspio ni pokušaj da potplate vojsku da napravi puč za njih. Sada pokušavaju isprovocirati oružani sukob na granici koji bi opravdao invaziju.

Osnovne činjenice može provjeriti svatko tko nema interesa da laže u korist pljačkaškog sistema koji nam svima radi o glavi.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: