Sloboda novinarima

Jučer je u Zagrebu u blizini triju redakcija osvanuo grafit „Smrt novinarima“. Prije nekoliko dana policija je upala u redakciju jednog portala da bi legitimirala novinarku po narudžbi lokalnog HDZ-ovog moćnika koji joj prijeti tužbom jer se drznula pisati o njemu.

Novinarima se non-stop prijeti smrću, bilo je i nekoliko ozbiljnih fizičkih napada na njih, a država nije ni prstom makla. Pored toga, tisuće su novinari pred sudom jer svojim stavom, kritikom, ili samo iznošenjem istinitih činjenica „štete nečijem ugledu“.
Podsjetimo da smo prije nešto više od tjedan dana protestirali za slobodu medija i zaštitu novinara, a da je premijer Andrej Plenković na to odmahnuo rukom govoreći da je „smiješno i netočno“ plasirati tezu da u 2019. ne postoji sloboda medija u Hrvatskoj.

Mi, pak, imamo drugačije mišljenje! Mislimo da se novinarima, kroz prijetnje i političko-policijsku represiju, sve više sužava mogućnost da zastupaju javni interes. Pravo na informaciju je javno dobro i zaslužujemo znati sve što se oko nas događa! Podržavamo novinare neumorno rade na informiranju svih nas!

Dosta je represije!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: