Bleiburška sramota

Već 25 godina HDZ (i jedno vrijeme SDP) sponzorira jednu od najvećih ceremonija u čast fašističkom režimu u Europi. Pod lažnim izgovorom „sjećanja na stradale“ od 1995. se u austrijskom selu Bleiburgu slavi marionetska „država“ ustaša – najvećih izdajnika hrvatskog naroda.

Kažu da se sjećaju ubijenih Hrvata, ubijenih civila, žena, djece itd… Žrtava koje postoje samo u bolesnim glavama hrvatske desnice, a koje nikada nije pronašao ni zabilježio ni jedan strani povjesničar i ni jedan povjesničar koji nije fašist.

Ono što znanost zna, a političari ne žele da javnost zna, je da je Bleiburg mjesto predaje dijela lokalnih koljača koji su se borili za Hitlera do samog kraja: ustaša, četnika i s njima povezanih slovenskih i crnogorskih vojnika.

Jesu li mnogi od tih Hitlerovih vojnika ubijeni, a trebali su biti pošteđeni? Da, borba protiv fašizma je borba protiv ideje i ne znači fizičku eliminaciju svih onih koji su njome zaraženi. Ali nitko ne treba misliti da ovi idu na Bleiburg da žale nad fašistima koji „nisu znači što čine“.

Nikada ni jedan političar ni svećenik nije osudio ustaštvo na Bleiburgu, pa čak ni ustaško-četničke masakre koje su počinili kada su bježali u Njemačku 1945. Dapače, svi se oni klanjaju ispred spomenika koji slavi ustaše, mnogi od njih s ustaškim obilježjima i punim ustima hvale za tzv. NDH.

Cirkus na Bleiburgu je fašistička sramota ove kleptokratske i izdajničke elite koja nam je na vlasti već 30 godina. Ova zemlja bit će normalna samo kad se ljubitelji fašizma vrate u kanalizaciju iz koje su izgmizali da bi nam došli na vlast.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: