Palim junakinjama i junacima

Jučer su Sirijske demokratske snage, koalicija kurdskih i arapskih jedinica, proglasile pad posljednje utvrde terorističke bande tzv. Islamske države u Siriji. Ovih dana ujedno odajemo počast junakinjama i junacima palim u završnim operacijama.

Prošlog tjedna u borbi je poginuo Lorenzo Orsetti, anarhist iz Firenze, po zanimanju kuhar, koji se prije dvije godine priključio redovima Komunističke partije Turske/marksista-lenjinista kao međunarodni dobrovoljac u obrani Rojave.

Jučer je poginuo Baran Serhad, jedan od glavnih organizatora Marksističko-lenjinističke partije Turske i Kurdistana u Rojavi. Ubijen je u terorističkoj operaciji koju su zajedno izvele islamističke paravojske i turska država.

Obojica su u pismima koja su ostavili poručili kako su radili ono što su morali i željeli: branili slabe i borili se za jednakost, pravdu i slobodu. U borbama protiv islamističkih bandi u Siriji poginulo je 10.000 kurdskih i arapskih borkinja i boraca za slobodu te međunarodnih dobrovoljki i dobrovoljaca.

Neka im je vječna slava i hvala!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: