Blagi osmijeh – kriminalne namjere

U još jednom nevjerojatno glupom nastupu predsjednica je najavila da će se kandidirati za predsjednicu. Što su ionako svi znali. Ali među silnim glupostima koje je izgovorila jedna je prošla „ispod radara“. Mislimo na obećanje da će ona služiti „najboljima“ od nas, a to su – poduzetnici. Ona koja se predstavlja kad žena iz naroda zapravo nam objašnjava da živimo u nekoj bolesnoj novoj varijanti feudalizma u kojoj nismo svi „građani“, nego smo mi kmetovi, a poduzetnici su „najbolji“, kao neka vrsta aristokracije.

A baš kao i stara aristokracija, novi „najbolji među nama“ u pravilu su svoje bogatstvo naslijedili od svojih kriminalnih predaka, ako već nisu sami ukrali od nas kmetova. Suprotno onome što prodaju ideolozi ovog bolesnog sustava, nisu „najbolji“ ti koji nas hrane i „daju nam posla“, nego smo mi ti koji svojim radom stvaramo vrijednost kojom oni raspolažu. Svatko tko zna realnost „poduzetništva“ iz prve ruke također jako dobro zna koliko cijeli taj sektor ovisi o poslovima dogovorenim s državom i drugim izvorima javnih sredstava.

Čak i oni vlasnici nekih malih firmi koji su popušili ovu priču da su oni sad odjednom bolji od ostalih mogli bi se gorko razočarati. Oni će vjerojatno i dalje nastaviti životariti negdje na rubovima državnih sisa, dok će najveći profiteri Kolindine države za kapital naravno biti „najbolji među najboljima“, a to je veliki strani kapital. Ako su poduzetnici aristokracija, onda su strane korporacije bogovi Hrvatske. I to nije ništa novo, osim utoliko što se više nitko ni ne pretvara da je cilj ove države da običnim ljudima bude bolje.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: