Bolivija se bori

 
Dok se naši medijski bijednici natječu tko će srdačnije prikazati Hrvata koji je od malena dobar s aktualnim vođom bolivijskog državnog udara, u slobodno vrijeme i koordinatorom nacističkih milicija, na terenu se situacija pogoršava iz sata u sat. Do danas je potvrđeno 23 žrtava bezumnog nasilja koje provode organizirane grupe fašista uz svesrdnu pomoć policije i vojske.

Diljem zemlje autohtoni narodi organiziraju se u grupe potpore svrgnutom i prognanom Moralesu i organiziraju marševe s više destina tisuća prosvjednika, ali na njihova okupljanja trenutni, nelegalni i nelegitimni represivni aparat odgovara na najbritalniji način: paleći kuće i ljude, pucajući na njih, protjerujući strane novinare koji prenose realnu sliku. Za to vrijeme, Jeanine Áñez Chávez biša potpredsjednica Senata proglasila se najprije predsjednicom Senata a onda i predsjednicom Bolivije.

Kako na tim sjednicama nisu sudjelovali pripadnici Moralesovog Pokreta za socijalizam, nije bilo moguće postići kvorum pa donijete odluke čak ni u proceduralnom smislu nisu ni zakonite ni legitimne. To nije spriječilo otvoreno fašističku vlada Brazila i „slobodarsku“ vlast SAD-a da priznaju Áñez kao predsjednicu.

Teško je predvidjeti kako će se točno odvijati situacija, no sa sigurnošću se može pretpostaviti da će demokratske narodne prosvjede vojska i policija nastojati spriječiti svim silama, uz sramotno ignoriranje većine medija iz tzv. slobodnih i demokratskih zemalja.

Zatvoreno za komentare.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: