Zašto bi glasala za Katarinu?

 
Ovu nedjelju održavaju se predsjednički izbori, pa je ovo dobra prilika da i vas i sebe na to podsjetimo. Većina nas zapravo nikada ne glasa. Dapače, većinu smo izbornih ciklusa kao CA proveli uništavajući izborne plakate. Sada je drugačije i pozivamo vas da glasate za Katarinu Peović.

Ne zato što će ovi izbori promijeniti svijet. To ni jedni izbori ne mogu. Ne ni zato što se svakoj od nas sviđa sve što Katarina priča ili ona osobno. Nego zato što se ne može ostati po strani kada se netko izloži da kaže ono što se u ovoj zemlji mora reći.

Mi smo dopustili da nam se politički izbori svode na konzervativce kao „manje zlo“ i ustaše kao najveće zlo. Cijela javna diskusije toliko je otišla suludo udesno da je svaki zahtjev za pravdom počeo zvučati „nerealno“, a kao ljevičare računamo one koji bar ne bi ubijali pedere, Rome, izbjeglice i Srbe.

Predsjednički izbori, takvi nebitni kakvi jesu, ipak su i prilika da se pokaže da se ova zemlja ne sastoji samo od desničara s jedne i ekstremnih desničara s druge strane. Dapače, po prvi puta nakon dugo vremena HDZ-ovci su se usrali – ljevice.

To se vidi po organiziranom propagandnom ustaškom linču protiv Katarine kao jedine kandidatkinje koja se usudila založiti za radničku klasu, a protiv šovinističkog i klerikalnog huškanja. Zato je glasanje za Katarinu nužan dio otpora prema vječnom klizanju udesno.

Čak iako izbori ne donose socijalizam, to nikome ne bi trebao biti alibi da stoji po strani dok se vodi bilo koja bitka u kojoj je jasno tko je na strani radničke klase.
Vidimo se u nedjelju.

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: