Pali borci drugarske organizacije MLKP u Rojavi

Povodom proglašenja oslobađanja Kobanija – „kurdskog Staljingrada“ – odajemo počast našim drugaricama i drugovima palim tijekom opsade tog grada i revolucije u Rojavi.

Drug Suphi Nejat Ağırnaslı (ilegalno ime Paramaz Kızılbaş) rođen je 1984. a ime je dobio po dvojici osnivača Komunističke partije Turske. Bio je sociolog i diplomirao je na Bosporskom sveučilištu na temu nasilja protiv radnika. Kao član MLKP-a priključio se Jedinicama narodne zaštite (YPG) u čijim je redovima poginuo 13. listopada 2014. U oproštajnom pismu koje je napisao prije odlaska na frontu stoji kako se borbi priključuje iz potrebe da donese iskru u život potlačenih.

Drug Oğuz Saruhan (ilegalno ime Algan Zafir) rođen je 1991. godine, a kao član MLKP-a priključio se borbama u Kobaniju početkom prosinca prošle godine. U akciji čišćenja terena od bandita tzv. Islamske države 30. prosinca 2014. smrtno je stradao zajedno s još nekoliko suboraca iz Jedinica narodne zaštite (YPG).

Drugarica Sibel Bulut (ilegalna imena Sarya Özgür i Eylem Deniz) rođena je 1986. u regiji Dersim poznatoj po snažnoj revolucionarnoj tradiciji. Po početku ofenzive tzv. Islamske države na kurdska područja organizirala je kampanje solidarnosti s Rojavom (Zapadnim Kurdistanom). Oružanim borbama se priključila 16. listopada 2014., a osim u Kobaniju sudjelovala je i u borbama oko Serekanija. Poginula je 12. prosinca 2014. kao jedna od zapovjednica Jedinica ženske zaštite (YPJ). Njezinom sprovodu u Dersimu prisustvovalo je više tisuća ljudi.

Drug Serkan Tosun (ilegalno ime Mazlum) rođen je 1985. i odrastao u buntovnom radničkom kvartu Gazi u Istanbulu. Tijekom prosvjeda protiv samita MMF-a 2009. uhićen je i osuđen na 4 mjeseca u zatvoru „F-tipa“ namjenjenom političkim zatvorenicima u Turskoj. Poginuo je 14. rujna 2013. u Serekaniju zajedno s još sedmoricom drugova iz YPG-a.

Pali su kao heroji borbe za bratstvo turskog i kurdskog naroda, za slobodu i socijalizam.

Zatvoreno za komentare.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: