Pokušaj državnog udara u Venecueli

Pokušaj državnog udara u Venecueli jeste jedna od manifestacija klasne borbe na globalnom nivou. Od uspostavljanja vlasti koja se poziva na slavnu bolivarsku i latinoameričku oslobodilačku istoriju, predstavnici venecuelanske ekonomske elite, kompradorska buržoazija, po nalogu i u koordinaciji sa SAD imperijalizmom pokušavaju da povrate izgubljene pozicije kako u Venecueli, tako i u drugim zemljama Južne i Srednje Amerike.

Posle višedecenijskih pokušaja, predstavnici imperijalizma uspeli su da izazovu najveću krizu do sada koja izgleda mnogo veće u interpretaciji medija iz zapadnih zemalja, nego što je u stvarnosti. Zbog toga što plan o državnom udaru ne prolazi lako, pretnje otvorenom vojnom agresijom postaju sve otvorenije.

Na račun Bolivarskog pokreta i njegovih dosadašnjih rezultata mogu se čuti različite kritike, a činjenica jeste da su realni dometi tog pokreta, iako su u nekim aspektima suočeni sa velikim izazovima dali zavidne rezultate na polju obrazovanja, stanovanja, zdravstva i socijalne zaštite; bez obzira na to da li je taj pokret podbacio u određenim aspektima , na terenu je u pitanju konkretna antiimperijalistička borba i borba za perspektivu daljeg društvenog preobražaja u skladu sa okolnostima.

Crvena inicijativa u potpunosti podržava borbu venecuealanskih radnih masa, kao i najšireg sloja stanovništva protiv američkog imperijalizma i pokušaja izazivanja građanskog rata da bi korporacije povratile svoje izgubljene pozicije u zemlji koja ima najveće rezerve nafte.

PROTIV AMERIČKOG IMPERIJALIZMA!

ŽIVELE IDEJE SIMONA BOLIVARA!

ZA SOCIJALIZAM !

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: