Oni koji vladaju pomoći laži moraju kriminalizirati istinu

Građanin Zoran Erceg osuđen je na 15 dana zatvora, 500 kuna kazne i godinu dana zabrane prilaska nakaradnom spomeniku koji navodno prikazuje diktatora Franju Tuđmana. Koji je Ercegov zločin? To što je rekao istinu političarima koji su cijelu svoju vladavinu izgradili na laži. U gotovo 30 godina, ovaj sustav radnom narodu nije uspio ponuditi baš ništa. On se ne može održavati osim na laži, pa će je nametati čak i silom.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva kažnjavanja onih koji su lopovima na vlasti spremni reći „car je gol“. Istodobno, cijeli je sustav utemeljen na nekažnjivosti za zločine, prije svega za golemu pljačku i privatizaciju, a onda i sve ostale zločine koje naš narod trpi kroz cijelu tranziciju.

U ovom se sustavu, ako si dovoljno bogat i blizak mafiji na vlasti, možeš izvući s bilo čime: on ubojstva preko silovanja do uništavanja života i ugrožavanja egzistencije tisuća ljudi.

Jedino što režim nikada je oprašta je to da mu netko kaže istinu: da je cijeli sustav truo i ga više nikakvo krpanje ne može spasiti.

Sloboda istini – dolje diktatura kapitala!

Zatvoreno za komentare.

Create a website or blog at WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: