Neviđeni barbarizam turske diktature

Već smo više puta pisali o dugogodišnjem zlostavljanju koje članovi najpopularnije muzičke grupe u Turskoj, Grup Yorum, trpe od Erdoğanovog režima. Zbog toga što pjevaju o socijalnoj nepravdi, diktatura ih tretira kao „teroriste“, zatvara, muči i ubija. Jučer je ubila svoju novu žrtvu, İbrahima Gökçeka tako što ga je pustila da umre od gladi.

Danas se diktatura spustila na nove razine zvjerstva: napala je, prebila i uhapsila one koji su mu došli na sahranu te otela İbrahimovo tijelo. Čovjeka kojeg je ubio zbog pjesme, Erdoğan želi nastaviti mučiti i nakon smrti. Njegov otac, njegovi odvjetnici, drugi članovi muzičke grupe i mnogi drugi oteti su također u ovoj zločinačkoj operaciji.

To međutim nije sve. İbrahimov odar bio je smješten u džemeviji (društvenom i religijskom objektu vjerske grupe alevija). Policija je razbila prozore i vrata i u džemeviju punu svijeta bavila golemu količinu kemijskih sredstava želeći izazvati stampedo i smrt što većeg broja ljudi. Za sada se zna da ima teže ozlijeđenih.

Nakon toga policija je napala ljude okupljene na ulicama oko džemevije u ovom poznatom siromašnom naselju Gazi novim kemijskim sredstvima i gumenim mecima. Prema informacijama s terena, stanovnici sa prozora pjevaju pjesme Grupe Yorum koje odjekuju kvartom.

Ovim posljednjim zločinom Erdoğanov je režim pokazao nove razine bestijalnosti, ali nadamo se i sebi iskopao jedan dio groba.

SLOBODA GRUPI YORUM I SVIM SOCIJALISTIMA U TURKOJ/KURDISTANU!
DOLJE ZVJERSKI REŽIM DIKTATORA ERDOĞANA!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: