Solidarnost sa narodom Palestine

U utorak 18.05. zatvorene su sve palestinske radnje u Gazi, okupiranoj Zapadnoj obali i izraelskim gradovima, jer su Palestinci generalnim štrajkom odlučili da izraze protest protiv izraelskog bombardovanja. Trenutno su obustavljene sve ekonomske aktivnosti i zatvorene sve obrazovne institucije. Mediji prenose da je ovo prvi put u deceniji da su se Palestinci bez obzira na međusobne podele odlučili da učestvuju u nečemu poput generalnog štrajka.

Izraelsko nasilje već godinama se ne smiruje, a međunarodna zajednica kao da ne postoji niti je bilo šta uradila da zaustavi teror u Jerusalimu i agresiju u Gazi te stalne provokacije Palestinaca. Pokušaji etničkih čišćenja te niz cionističkih zakona koji su podgrevali razmirice doveli su do eskalacije sukoba koji počinje da se preliva i na druge strane.

Do sada je najmanje 212 Palestinaca ubijeno među kojima 61 dete od početka izraelskih vojnih operacija. Izražavamo solidarnost sa napaćenim palestinskim narodom i pozivamo da se momentalno obustavi agresija izraelske vojne sile protiv nedužnog naroda.

SMRT CIONIZMU!

ZA SLOBODU PALESTINE!

STOP IZRAELSKOJ AGRESIJI!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: