Nemački imperijalizam ne može da blokira umetnost

„Miting za političke zatvorenike“ održan je u Magdeburgu, u Nemačkoj, ovaj petak. Freiheit für alle politischen Gefangenen (Sloboda za sve političke zatvorenike) i Avrupa Dev-Genç (Revolucionarna omladina Evrope) su zajedno sa predstavnicima Grup Yoruma organizovali ovaj miting sa koncertom. Nemačka policija se pojavila uoči samog početka događaja i obavestila organizatore da je koncert zabranjen i zapretila da će reagovati ako iko uzme instrument ili zapeva, iako nisu imali nikakav materijalni dokaz te odluke.

Po završetku mitinga, predstavnici Grup Yoruma su najavili početak koncerta. Predstavnici nemačke policije su odmah izvršili napad na prisutne muzičare koji su pesmu orili neprekidno.

Solidarnost je ipak prevagnula i policija je morala da se skloni. Bilo je nekoliko povređenih, neki instrumenti su zaplenjeni, struja je bila isključena da bi se glasovi manje čuli i jedan od organizatora je bio priveden. „Mi razotkrivamo laži demokratije kroz uzaludne napade nemačkog imperijalizma. Odbili smo sve besmislene napade na nas našim otporom i dokazali da bez obzira gde smo, nikada nećemo posustati, naši odgovori na njihove napade mogu samo biti otpor“, deo zvanične izjave Grup Yoruma.

Glas naroda se ne može ućutkati!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: