Savetovanje na kuli

Dana 23. oktobra u Kragujevcu je održano Drugo savetovanje Crvene inicijative. Težište ovog političkog savetovanja bilo je na razmatranju tekućih istorijskih okolnosti krize kapitalizma kao i opasnosti koje zaoštravanje te krize donosi potlačenima.

Potvrđen je zaključak donet pre dve decenije da je kapitalizam ušao u hroničnu krizu koju pokušava da preživi stvaranjem permanentnog stanja rata. U datim okolnostima uloga revolucionarnih pokreta jeste vođenje borbe za mir, borbe za očuvanje egzistencijalnih uslova života narodnih masa i njihovih osnovnih sloboda, a protiv militarizacije koja pomaže bogaćenju kapitalističkih klika i protiv sve brutalnije politike nametanja ekonomskog lišavanja i političke kontrole odozgo. Antiratni i antiimperijalistički front, iako trenutno oslabljen i sistematski suzbijan, nužno mora izrasti jači i uspešniji, kako se to istorijski često potvrđivalo u sličnim situacijama.

To za nas znači veću predanost radu u lokalnoj sredini, kao i davanje doprinosa izgradnji čvršćih internacionalnih veza. Jedinstvo u borbi protiv eksploatacije, poskupljenja i rata naša je snaga!

Živela Crvena akcija – Crvena inicijativa!

Zatvoreno za komentare.

Napravite veb-sajt ili blog na WordPress.com

Gore ↑

%d bloggers like this: